Apie naujai užfiksuotus COVID-19 atvejus buvo pranešta nepraėjus nė metams po didelio koronaviruso protrūkio šiame laive, dėl kurio keliems tūkstančiams įgulos narių teko ištisoms savaitėms karantinuotis Guame.

Pirmadienį paskelbtame karinio laivyno pranešime, kurį cituoja naujienų agentūra AP, sakoma, kad užsikrėtusiems jūreiviams ligos simptomų nepasireiškė, bet jie ir visi su jais kontaktavę buvo izoliuoti.

Ramiajame vandenyne plaukiojančiame lėktuvnešyje taikoma „agresyvi padarinių mažinimo strategija“, įskaitant privalomą apsauginių kaukių dėvėjimą, atstumo ir higienos reikalavimų laikymąsi.

Pasak JAV Ramiojo vandenyno flotilės atstovo komandoro Myerso Vasquezo, užsikrėtę jūreiviai bus išskraidinti iš laivo, kai tik operatyvinės aplinkybės bus tinkamos. Su jais kontaktavusių įgulos narių COVID-19 testai buvo neigiami, pridūrė kariškis.

„JAV Ramiojo vandenyno flotilė imasi visų prieinamų priemonių mūsų tarnybos narių sveikatai apsaugoti“, – sakoma laivyno pranešime.

Per ankstesnį protrūkį praeitais metais koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip tūkstantis „Theodore Roosevelt“ įgulos narių ir vienas jų mirė. Galiausiai visi 4,8 tūkst. įgulos narių buvo pasiųsti į karantiną Guame, todėl šis strategiškai svarbus laivas kelias savaites negalėjo vykdyti operacijų.