43 metų J.-M. Sama Lukonde Kyenge, apie kurio paskyrimą paskelbta per televiziją perskaitytu įsaku, pakeičia Sylvestre'ą Ilungą Ilunkambą, kuris buvo priverstas pasitraukti žlugus F. Tshisekedi ir buvusio prezidento Josepho Kabilos šalininkų koalicijai.

Mėnesius trukusią krizę nulėmė 2018 metų gruodį įvykusių rinkimų, po kurių įvyko pirmas taikus valdžios perdavimas per šalies istoriją, rezultatai.

Rinkimų laimėtoju buvo paskelbtas F. Tshisekedi, opozicijos lyderio sūnus, bet jis buvo priverstas suformuoti valdančiąją koaliciją su J. Kabilos šalininkais, tuo metu turėjusiais didžiulę persvarą parlamente.

Įtampa smarkiai išaugo pernai, kai F. Tshisekedi paskelbė, kad dalijimasis valdžia trukdo jo reformų darbotvarkei, ir pažadėjo siekti naujos daugumos parlamente.

Virtine veiksmų jis patraukė savo pusėn daug J. Kabilos parlamentarų, be to, galėjo išstumti S. Ilungą Ilunkambą ir eksprezidentą remiančius Nacionalinės Asamblėjos bei Senato pirmininkus.

Kongo DR – didžiulė šalis, kurios teritorija prilygsta žemyninei Vakarų Europai – liūdnai garsėja korupcija, prastu valdymu ir nelygybe, nors turi daug naudingųjų iškasenų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)