2014 metų balandį prie Pietų Korėjos pietvakarinės pakrantės apvirtus keltui „Sewol“, dauguma jo keleivių – į ekskursiją vykę moksleiviai – paisydami nurodymo liko savo kajutėse, kol laivas lėtai skendo.

Tragedija išprovokavo didžiulį visuomenės pyktį, kai paaiškėjo, kad tuometinė prezidentė Park Geun-hye įvykus nelaimei buvo kelias valandas nepasiekiama.

Seulo centrinės apygardos teismas nusprendė, kad Kim Suk-kyoonas, tuo metu vadovavęs pakrančių apsaugos tarnybai, nekaltas dėl nevykusios gelbėjimo operacijos.

Teismas taip pat išteisino devynis esamus ir buvusius pakrančių apsaugos tarnybos pareigūnus, irgi kaltintus aplaidumu.

„Sunku prieiti prie išvados, kad atsakovų veiksmuose būta profesinio aplaidumo“, – rašoma teismo nutartyje, kurią citavo žiniasklaida.

Buvo paskelbtas evakuacijos nurodymas ir duoti atitinkami nurodymai dėl veiksmų vadovaujantis informacija, kuri buvo suteikta atsakovams, priduriama nutartyje.

Anksčiau Kim Suk-kyoonas atsiprašė aukų artimųjų dėl nelaimės, tačiau neigė kaltinimus aplaidumu.

„Sewol“ kapitonas Lee Joon-seokas, kuris vienas pirmųjų išsigelbėjo iš skęstančio laivo ir paliko šimtus įstrigusių vaikų likimo valiai, 2015 metais buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už aplaidumą ir gyvybės atėmimą.

Kiti įgulos nariai buvo nubausti įvairiomis laisvės atėmimo bausmėmis nuo pusantrų iki 12 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)