Tai vyko praėjus dviem savaitėms po pučo, per kurį buvo nuversta ir suimta civilinė lyderė Aung San Suu Kyi.

Karių buvo pastebėta svarbiausiose Jangono, šalies komercinio centro ir didžiausio miesto, vietose. Be kita ko, šalia centrinio banko pastebėta šarvuočių.

Tiesioginėse transliacijose socialiniuose tinkluose, kol dar nebuvo išjungtas internetas, buvo matyti karinių transporto priemonių ir karių kitose šalies vietovėse.

Visgi pirmadienio rytą Jangone vėl kilo naujų protestų, taip pat ir prie centrinio banko.

Šimtai inžinerijos ir technologijų studentų susirinko miesto šiaurėje, nurodė vienas naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Kaip buvo matyti vienoje transliacijoje socialiniame tinkle „Facebook“, naujas protestas kilo ir pietiniame Davėjaus mieste – prie jo prisijungė šimtai žmonių.

Kai kurie protestuotojai nešėsi prieš kariuomenę nukreiptų plakatų su užrašu „Jie žudo dieną. Jie vagia naktį. Jie meluoja per televiziją.“

Nevyriausybinė organizacija „NetBlocks“, stebinti interneto ribojimus visame pasaulyje, iš pradžių pranešė, kad Mianmare naktį į pirmadienį „buvo beveik visiškai išjungtas internetas... valstybei nurodžius blokuoti informacijos kanalus“.

Visgi kai kurios interneto paslaugos Jangone ėmė veikti prasidėjus darbo dienai, informavo mieste dirbantis AFP žurnalistas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)