Sprogstamasis užtaisas sprogo netoli Novolugansko kaimo, už maždaug 50 km į šiaurės rytus nuo pagrindinės separatistų tvirtovės – Donecko, pranešė Ukrainos kariuomenė.

Penktadienį du ukrainiečių kariai žuvo per mūšius su Rusijos remiamais separatistais. Pastarieji įvykiai tapo tikru išbandymų pernai pasiektoms paliauboms, po kurių įsivyravo santykinė ramybė.

Ketvirtadienį prie fronto linijos atvykęs Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pažymėjo, kad pastaruoju metu padaugėjo separatistų išpuolių. „Mes suprantame, kad iš esmės tik mūsų pusė mano, kad paliaubos yra reikalingas“, – sakė V. Zelenskis, kurį lydėjo keli diplomatai iš Vakarų šalių.

Ukraina su Rusijos remiamais separatistais Donecko ir Lugansko srityse kovoja nuo 2014 metų, kai Maskva aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį. Per konfliktą jau žuvo daugiau nei 13 tūkst. žmonių, o beveik 1,5 mln. žmonių teko palikti savo namus.

Ukraina ir jos sąjungininkai Vakaruose kaltina Rusiją siunčiant karius ir ginkluojant separatistus, tačiau Maskva tai neigia.

Šis karas praėjusią savaitę tapo diplomatinio konflikto Jungtinėse Tautose objektu po to, kai Vakarų šalys pareiškė, kad Rusija blokuoja pastangas nutraukti kovas.