„Per ankstesnius susitikimus ir pokalbius su ministru Lavrovu taip pat iškeldavau sudėtingus klausimus, tokius kaip žmogaus teisės, Navalno byla, sankcijos ir taip toliau. Šie klausimai buvo aptarti – tai yra normali tarptautinė diplomatija.

Šiuo atveju taip pat kelsiu sudėtingus klausimus, dėl kurių ES ir Rusijos santykiuose buvo įvestos sankcijos ir ribojamosios priemonės“, – prieš artėjantį vizitą Sankt Peterburge interviu rusų žiniasklaidai sakė P. Haavisto.

Jo nuomone, būtų naudinga aptarti „ribojamųjų priemonių pagrindą“, nustatyti, ar buvo padaryta kokios nors pažangos.

„Ponas Lavrovas yra labai patyręs ir profesionalus diplomatas, todėl remiuosi prielaida, kad šie sudėtingi klausimai bus svarstomi esant įprastai, o gal ir įtemptai, atmosferai, bet visa tai priklausys nuo situacijos“, – pridūrė suomių ministras.

Pasak P. Haavisto, A. Navalno byla, Krymo aneksija ir konfliktas Rytų Ukrainoje veikia ir Maskvos bei Helsinkio santykius. Ministras pabrėžė, jog Suomija išpuolį prieš A. Navalną laiko tarptautinių sutarčių pažeidimu ir mano, kad Rusija turi atlikti atitinkamą tyrimą. Opozicionieriaus įkalinimą suomių diplomatijos vadovas pavadino „verčiančiu apgailestauti“.

Jis pažymėjo taip pat ketinąs aptarti su S. Lavrovu bendradarbiavimą pasienyje ir Arkties regione, kovą su koronavirusu, taip pat ekologijos klausimus.

Jųdviejų derybos Sankt Peterburge įvyks pirmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)