„Senatui pateiktas apkaltos straipsnis yra nesąžiningas ir akivaizdžiai antikonstitucinis politinio keršto aktas“, – pareiškė advokatas Michaelas van der Veenas .

„Ši apkalta visiškai atskirta nuo faktų, įrodymų ir Amerikos žmonių interesų“, – sakė jis, ragindamas 100 senatorių prisiekusiųjų „skubiai ir ryžtingai balsuoti“, kad atmestų kaltinimą.

D. Trumpo advokatai sako, kad jie užtruks vos tris ar keturias valandas dėstydami savo argumentus, nors pagal taisykles jie galėtų tai daryti iki 16 valandų, paskirstytų per dvi dienas. Tai gali būti ženklas, jog gynyba nori, kad Senatas greičiau balsuotų.

Tuo metu Atstovų Rūmų kaltintojai dvi dienas dėstė savo argumentus. Jie citavo paties D. Trumpo žodžius ir parodė anksčiau neskelbtą sukrečiančią filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip įniršę respublikono šalininkai puola Kapitolijų, siekdami užkirsti kelią patvirtinti Joe Bideno (Džo Baideno) pergalę lapkričio 3-iosios rinkimuose.

Kaltintojai ragino Senatą nuteisti buvusį prezidentą dėl žmonių gyvybių pareikalavusių sausio 6-osios riaušių Kapitolijuje ir uždrausti jam ateityje eiti bet kokias oficialias pareigas.

Visgi nors net kai kurie respublikonai pripažino, kad demokratai pateikė įtikinamų argumentų apkaltos bylai pagrįsti, 74 metų D. Trumpas tebeturi didžiulę įtaką partijoje, todėl jo nuteisimas mažai tikėtinas.

D. Trumpui nuteisti reikia dviejų trečdalių daugumos 100 vietų Senate. Tai reiškia, kad mažiausiai 17 respublikonų senatorių per balsavimą turėtų palaikyti 50 demokratų.

J. Bidenas anksčiau penktadienį pareiškė „trokštantis“ sužinoti, kaip nubalsuos respublikonai buvusio valstybės vadovo apkaltos byloje dėl maišto kurstymo.

„Tiesiog trokštu pamatyti, ką darys mano draugai respublikonai – ar jie pasipriešins“, – sakė jis televizijai CNN.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)