„Skundo nagrinėjimas paskirtas vasario 20 dieną 10 valandą“, – žurnalistus informavo advokatas.

Maskvos miesto teismas savo komentarų kol kas nepateikė.

Anksčiau A. Navalnas ir jo advokatai pareiškė manantys, kad Maskvos Simonovskio rajono teismo sprendimas, kad 44 metų opozicionierius turės už grotų praleisti dvejus metus ir aštuonis mėnesius, nes pažeidė 2014 metais lėšų grobstymo byloje jam paskirtos lygtinės bausmės sąlygas, yra neteisėtas ir sieks jo panaikinimo.

Rusijos federalinė bausmių vykdymo tarnyba (FSIN) kaltino jį pažeidus 2014-aisiais paskirtos lygtinės bausmės sąlygas, nes būdamas Vokietijoje, kur gydėsi po praėjusią vasarą įvykdyto jo apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, jis neatvykdavo dukart per mėnesį užsiregistruoti tarnyboje.

Opozicionierius dėl savo apnuodijimo kaltina Rusijos specialiąsias tarnybas ir prezidentą V. Putiną, bet Rusijos valdžia kaltinimus atmeta.

A. Navalnas buvo sulaikytas sausio 17 dieną, vos atskridęs į vieną Maskvos oro uostą. Šis žingsnis daugelyje Rusijos miestų išprovokavo masines demonstracijas du savaitgalius iš eilės, per kurias saugumo pajėgos sulaikė per 10 tūkst. žmonių. Šimtams jų buvo skirtos įkalinimo bausmės, o keliems artimiems A. Navalno bendražygiams gresia kriminaliniai kaltinimai, jie laikomi namų arešto sąlygomis.

2014 metų gruodžio 30 dieną Maskvos Zamoskvorecko rajono teismas pripažino A. Navalną ir jo brolį kaltais dėl sukčiavimo ir kosmetikos kompanijos „Yves Rocher“ lėšų grobstymo. Teismas skyrė A. Navalnui pusketvirtų metų lygtinę laisvės atėmimo bausmę ir penkerių metų bandomąjį laikotarpį, o jo brolį Olegą pasiuntė į bendrojo režimo koloniją atlikti 3,5 metų įkalinimo bausmės.

Opozicionierius tą bylą vadina politiniu persekiojimu, o Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) 2017 metų nutarimu nustatė, kad A. Navalno nuteisimas 2014-aisiais buvo „savavališkas ir pabrėžtinai nepagrįstas“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)