Pasak leidinio, J. Navalnaja į Frankfurtą prie Maino atskrido privataus vizito, bet kitų detalių nepateikiama.

Anksčiau vienas informuotas šaltinis naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad J. Navalnaja paliko Rusiją. Pasak pašnekovo, ji išskrido iš Maskvos Domodedovo oro uosto reisu į Frankfurtą.

Sausio 17 dieną A. Navalnaja grįžo į Rusiją kartu su savo vyru, kuris ten beveik penkis mėnesius gydėsi po rugpjūtį įvykdyto jo apnuodijimo sovietų mokslininkų sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

44 metų A. Navalnas, garsiausias Kremliaus kritikas, dėl šio apnuodijimo kaltino Rusijos specialiąsias tarnybas ir prezidentą Vladimirą Putiną, bet Rusijos valdžia kaltinimus atmeta.

A. Navalnas buvo sulaikytas vos atskridęs į vieną Maskvos oro uostą, o šis žingsnis daugelyje Rusijos miestų išprovokavo masines demonstracijas du savaitgalius iš eilės, per kurias saugumo pajėgos sulaikė per 10 tūkst. žmonių. Šimtams jų buvo skirtos įkalinimo bausmės, o keliems artimiems A. Navalno bendražygiams gresia baudžiamieji kaltinimai, jie laikomi namų arešto sąlygomis.

Vasario 2-ąją A. Navalnas buvo beveik trejiems metams pasiųstas už grotų dėl 2014 metais pinigų plovimo byloje paskirtos lygtinės bausmės sąlygų pažeidimo tuo metu, kai gydėsi Vokietijoje.

Rusijoje kelis savaitgalius iš eilės vyko masinės A. Navalno palaikymo akcijos, per kurias saugumo pajėgos sulaikė tūkstančius žmonių.

J. Navalnaja sausio 23 dieną dalyvavo vienoje iš demonstracijų Maskvoje. Ji irgi buvo sulaikyta, o vasario 1 dieną teismas jai skyrė 20 tūkst. rublių (224 eurų) baudą už „dalyvavimą nesuderintoje akcijoje, sukėlusioje trikdžių pėstiesiems ir transportui“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)