„Šiandien sukanka lygiai 200 dienų nuo to laiko, kai mes susitarėme dėl visuotinio ugnies nutraukimo režimo. Ir visi matome, kad apšaudymų skaičius pastaruoju metu iš kovotojų pusės išaugo. Tačiau, kaip skeptiškai bebūtų vertinamas žodis „paliaubos“, ugnies nutraukimo režimas reikalingas ir laikomas pasiekimu. Jis išgelbėjo mūsų karių ir piliečių gyvybių“, – ketvirtadienį V. Zelenskį cituoja prezidento spaudos tarnyba.

V. Zelenskis priminė, kad 2018 metais Donbase žuvo 121 karys ir 799 buvo sužeisti. 2019 metais žuvusiųjų buvo 100, o sužeistųjų – 507. Remiantis prezidento turima informacija, 2020 metais žuvo 50 karių ir 338 buvo sužeisti.

Pastarosiomis savaitėmis apšaudymų skaičius išaugo, ir „tai susiję su bandymais daryti spaudimą ukrainiečiams trišalės kontaktinės grupės derybose dėl padėties sureguliavimo Donbase“, sakė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)