Nelaimė atsitiko vasario 10 d. S. Berlusconi rezidencijoje Romoje, prie Apijaus kelio. Politikas neseniai atsisakė Italijos sostinės centre esančių Graziolio rūmų nuomos ir įsikūrė jam priklausančioje viloje, kurioje daugelį metų gyveno režisierius Francas Zeffirellis, miręs 2019 metais. Į Romą S. Berlusconis atvažiavo susitikti su vyriausybę formuojančiu Mario Draghiu. Jų pokalbis įvyko vasario 9 d.

Po griuvimo, per kurį jis susimušė šlaunį, S. Berlusconi grįžo į Milaną, kur kreipėsi į vietos gydytojus.

„S. Berlusconi jau grįžo į namus ir dalyvauja Europos Parlamento darbe nuotoliniu būdu“, - sakoma jo partijos pranešime.

Sausio viduryje buvęs Italijos ministras pirmininkas dėl širdies problemų buvo paguldytas į Kardiotorakalinės chirurgijos centrą Monake, bet po įprasto sveikatos patikrinimo jis netrukus buvo išrašytas.

S. Berlusconiui, kuriam prieš kelerius metus buvo atlikta sudėtinga širdies operacija, praėjusių metų rugsėjo pradžioje buvo diagnozuotas koronavirusas. Politikas buvo hospitalizuotas jam nustačius ankstyvos stadijos abipusę pneumoniją. Pats S. Berlusconi prisipažino, kad jautėsi labai nekaip ir būgštavo dėl savo gyvybės. Jis pavadino ligą „pragariška“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)