Reportaže nurodoma, kad kasmetinės pratybos „Didysis pranašas“ vyksta šalies pietvakariuose ir kad jų tikslas yra įvertinti ir padidinti pajėgų parengtį.

Per manevrus taip pat bus naudojami sraigtasparniai.

Pastaraisiais mėnesiais Iranas dažniau rengia karines pratybas, Teheranui mėginant spausti JAV prezidentą Joe Bideną dėl branduolinio susitarimo, prie kurio, Baltųjų rūmų šeimininko teigimu, Amerika gali vėl sugrįžti.

Sausį Gvardija surengė mokymus, per kuriuos paleido priešlaivinių balistinių raketų į imituojamą taikinį Indijos vandenyne.

Savaite anksčiau Irano karinis jūrų laivynas paleido sparnuotųjų raketų per pratybas Omano įlankoje, pranešė valstybinė žiniasklaida. Tie manevrai, kuriuos, regis, stebėjo JAV atominis povandeninis laivas, buvo surengti po greitaeigių katerių parado Persijos įlankoje ir plataus masto dronų mokymų visoje šalyje.

2018 metais tuometinis JAV prezidentas Donaldas Trumpas vienašališkai išvedė savo šalį iš branduolinio susitarimo, įpareigojusio Teheraną apriboti urano sodrinimą mainais į ekonominių sankcijų panaikinimą.

Kai JAV vėliau sugriežtino sankcijas, šiitiška respublika ėmė pamažu ir viešai atsisakinėti laikytis susitarime numatytų apribojimų šalies branduolinei plėtrai.