Ankstyvą trečiadienio popietę J. Bidenas drauge su viceprezidente Kamala Harris vyks į garsiąją Gynybos departamento būstinę kitame Potomako upės krante, kur juos pasitiks gynybos sekretorius Lloydas Austinas, aukščiausio rango kariuomenės generolai ir civiliai pareigūnai, pranešė Baltieji rūmai.

Atsargos generolas L. Austinas, anksčiau vadovavęs JAV operacijoms Artimuosiuose Rytuose, yra pirmasis juodaodis amerikietis, vadovaujantis Pentagonui.

Savo darbo prioritetais jis įvardino kovą su COVID-19 JAV pajėgose, siekiant išsaugoti jų kovinę parengtį, paramą J. Bideno 100 dienų planui suvaldyti viruso plitimą ir kovą su rasizmu bei su juo susijusiu ekstremizmu tarp daugiau nei 2 mln. karinę tarnybą atliekančių karių.

Rasizmo ir ekstremizmo problemos visada kėlė iššūkių šiose pajėgose, tačiau jos dar labiau išryškėjo buvusio prezidento Donaldo Trumpo radikalių pažiūrų šalininkams, tarp jų propaguojantiems baltųjų rasės viršenybę, šturmuojant JAV Kapitolijų sausio 6 dieną.

J. Bidenas iškėlė siekį savo administracijai numatyti daugiau galimybių mažumų atstovams visoje vyriausybėje.

Šiuo tikslu J. Bidenas Pentagone aplankys ekspoziciją, skirtą afroamerikiečių kariuomenėje istorijai.

Šis vizitas taip pat galėtų duoti toną JAV gynybos departamentui, J. Bidenui peržiūrint D. Trumpo siekį išvesti beveik visus JAV karius iš Irako ir Afganistano po beveik du dešimtmečius trukusio karo.

Antradienį JAV Gynybos departamento atstovas Johnas Kirby sakė, kad du pagrindiniai J. Bideno vizito tikslai yra pasikalbėti su aukščiausio rango vadais apie užsienio ir gynybos politiką, o vėliau kreiptis į didžiules Pentagono darbuotojų pajėgas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)