Naujos atmainos koronavirusas buvo aptiktas mėginiuose, paimtuose iš trijų žmonių, įskaitant trejų metų vaiką, sakoma ministerijos pranešime.

Šalies valdžia vėliau trečiadienį turi pradėti kelių dienų trukmės derybas dėl ribojimo priemonių sušvelninimo, kurio nuspręsta imtis per pastarąjį mėnesį sumažėjus naujų infekcijų skaičiui.

Tikimasi, kad vyriausybė leis atsiverti kavinėms ir restoranams, tačiau kol kas neaišku, kokios įtakos sprendimams turės naujos atmainos aptikimas šalyje.

Šalies vidaus reikalų ministras Davoras Bozinovičius reporteriams sakė, kad derybos dėl apribojimų laisvinimo yra „labai sudėtingas klausimas“.

Pasak jo, bet kokie priimti sprendimai, kurių taikymas galėtų prasidėti pirmadienį, turės būti tinkami „mūsų dabartinei padėčiai“ ir taip pat „racionalūs sveikatos ir ekonomikos atžvilgiu“.

Nuo pandemijos pradžios 4,2 mln. gyventojų turinti Kroatija yra užfiksavusi beveik 240 tūkst. COVID-19 atvejų ir per 5 tūkst. su šia kvėpavimo takų liga susijusių mirčių.

Kaimyninės šalys Bosnija ir Hercegovina, Serbija, Kosovas bei Šiaurės Makedonija taip pat yra užfiksavusios užsikrėtimų „britiška“ atmaina. Albanijos sveikatos tarnybos antradienį pranešė turinčios duomenų apie „galimą naujų atmainų buvimą šalyje“.

Balkanų regione, kuriame gyvena apie 21 mln. žmonių, naujuoju koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip milijonas žmonių, iš kurių daugiau kaip 21 tūkst. mirė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)