2017 metais Rusija uždraudė šią religinę organizaciją, priskyrusi ją ekstremistinėms. Nuo to laiko keliems jos nariams buvo paskirtos griežtos laisvės atėmimo bausmės.

Sunkius nusikaltimus nagrinėjantis Tyrimų komitetas trečiadienį paskelbė, kad buvo sulaikyti keli „organizatoriai ir nariai“.

Prokurorai, saugumo tarnyba FSB ir Nacionalinė gvardija atliko kratas 16 adresų, pranešė Komitetas.

Anot tyrėjų, Jehovos liudytojai sostinėje įkūrė skyrių, kuriame buvo rengiami „slapti susitikimai“, siekiant studijuoti „religinę literatūrą“.

Jehovos liudytojų judėjimo atstovas spaudai Jarrodas Lopesas iš Niujorko pareiškė, kad šie reidai yra „dar vienas įrodymas, kad Rusija per raumenų atmintį sugrįžta į sovietinių represijų laikus“.

Jis pridūrė, kad šios kratos yra susidorojimo su šiuo judėjimu paaštrėjimas, nes dauguma tokių reidų anksčiau buvo vykdoma regionuose, už Rusijos sostinės ribų.

„Dabar šios kratos vyksta Kremliaus galiniame kieme. Mes tikimės, kad valstybės lyderiai užbaigs šiuos persekiojimus ir apgins religinę laisvę, saugomą Rusijos konstitucijos“, – sakė jis.

XIX amžiaus pabaigoje JAV įkurtas religinis judėjimas buvo ne kartą kaltinamas atsisakant gerbti tokius valstybės simbolius kaip vėliava.

Nors prezidentas Vladimiras Putinas 2018 metais pareiškė, kad šios organizacijos nariai neturėtų būti laikomi teroristais, Maskva ir toliau imasi teisinių veiksmų jų atžvilgiu.

Rusijos Ortodoksų Bažnyčia pasisako prieš Jehovos liudytojus, o vienas Bažnyčios pareigūnas pavadino juos „destruktyvia sekta“.

Praėjusių metų lapkritį teisėsauga atliko kratų daugiau nei 20 šalies regionų, vykdant kitą tyrimą dėl organizacijos veiklos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)