Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už sprogimus, kuriuos sukėlė prie automobilių tvirtinamos ir nuotoliniu būdu ar laikrodiniu mechanizmu susprogdinamos bombos.

Didžiausias išpuolis surengtas prieš policijos automobilį viename vakariniame Kabulo rajone; sprogimas buvo toks galingas, kad automobilis apvirto ant stogo. Žuvo miesto 5-ojo rajono policijos viršininkas Mohammadzai Kochi ir jo asmens sargybinis. Automobilio vairuotojas buvo sužeistas, sakė du afganų pareigūnai, kurie nenorėjo skelbti savo pavardžių, nes neturėjo įgaliojimų kalbėtis su žiniasklaida.

Kabulo policijos atstovas Ferdawsas Faramarzas valanda prieš šį sprogimą sakė, kad įvyko du kiti sprogdinimai. Vienas jų nugriaudėjo už 500 m nuo tos vietos, kur buvo taikytasi į policijos automobilį; jo metu buvo sužeisti keturi civiliai. Per antrą sprogimą kitoje Kabulo vietoje niekas nenukentėjo.

Įstrigus Talibano ir afganų vyriausybės deryboms Katare, visame Afganistane padaugėjo bombų sprogdinimų, tikslinių nužudymų ir smurto mūšio lauke.

Džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) padalinys šioje šalyje prisiėmė atsakomybę už kai kuriuos tų išpuolių, bet dėl kitų niekas tokių pareiškimų nepadarė. Vyriausybė kaltina Talibaną, bet sukilėliai neigia atsakomybę dėl daugumos atakų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)