Ankstesnę dieną buvo skelbta apie nustatytus 15 019 užsikrėtimo atvejų ir 530 pacientų mirtį.

Sostinėje Maskvoje per praėjusią parą patvirtintas 1 441 naujas COVID-19 atvejis ir mirė 68 pacientai.

Nuo pandemijos pradžios Rusijoje nustatyta iš viso 4 012 710 COVID-19 atvejų, 78 134 užsikrėtę žmonės mirė. Iš gydymo įstaigų iš viso išrašytas 3 516 461 pasveikęs pacientas, iš jų 22 575 – per praėjusią parą.

Pagal bendrą patvirtintų COVID-19 atvejų skaičių Rusija pasaulyje yra ketvirta po JAV, Indijos ir Brazilijos.

Tačiau Rusija kritikuojama dėl savo oficialios statistikos, o vyriausybės patvirtintu aukų skaičiumi – 78 134 – verčia abejoti šalyje stebimas padidėjęs mirtingumo lygis.

Statistikos agentūros „Rosstat“ pirmadienį paskelbtais duomenimis, pernai užfiksuota daugiau nei 162 tūkst. su virusu susijusių mirčių – daugiau nei dvigubai daugiau nei iki šiol pranešė vyriausybės darbo grupė.

Rusija dažnai kritikuojama, kad slepia tikrąjį epidemijos mastą ir kad į mirusių COVID-19 pacientų sąrašą įtraukiami tik pacientai, kuriems atlikus autopsiją koronaviruso infekcija nurodoma kaip pagrindinė mirties priežastis.

Rusija šiuo metu grumiasi su antrąja COVID-19 banga, tačiau vyriausybė, kitaip negu daugelis Europos valstybių, nesugrąžino visuotinio karantino ir kliaunasi skiepijimu nacionaliniu mastu.

Valdžia trečiadienį pranešė, kad nuo vakcinacijos pradžios sausį jau buvo paskiepyti 2,2 mln. žmonių.

Maskvos meras Sergejus Sobianinas praėjusį mėnesį sakė, kad pusė miesto gyventojų, arba mažiausiai 6 mln. žmonių užsikrėtė koronavirusu. Toks pareiškimas leidžia daryti išvadą, jog infekcija iš tikrųjų pareikalavo šalyje gerokai daugiau aukų.

Nepaisant to, S. Sobianinas praėjusį mėnesį liepė reikšmingai sušvelninti suvaržymus, įvestus sostinėje – koronaviruso protrūkio Rusijoje epicentre.

Barai ir restoranai veikia kaip įprasta, mokyklos vėl yra atidarytos, o įmonės nebėra įpareigotos reikalauti, kad darbuotojai dirbtų iš namų. Vis tik viešose vietose tebėra privaloma dėvėti apsaugines kaukes.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)