Policija sulaikė įtariamą šaulį, įvardytą kaip 67 metų Gregory Ulrichą, jau anksčiau patekusį į teisėsaugos akiratį.

Kaip pranešama, vyras Bafalo mieste veikiančią kliniką „Allina“ atakavo prieš 11 val. vietos (19 val. Lietuvos) laiku.

Vietos televizijos reportažuose buvo matyti išdaužyti pastato langai, bet neaišku, ar jie išdužo dėl sprogimo, ar dėl šaudymo.

Bafalo policijos vadas Patas Budke per spaudos konferenciją sakė, kad G. Ulrichas jautė pagiežą šiai gydymo įstaigai.

„Ši istorija vystėsi kelerius metus, ir neabejotina, kad jis buvo nepatenkintas... gauta sveikatos priežiūra“, – nurodė P. Budke.

Vis dėlto „nebuvo nieko, kad rodytų, kad atsidursime padėtyje, kokioje esame šiandien“, pridūrė pareigūnas.

Vienas pareigūnas nurodė, kad penki sužeistieji buvo išgabenti į ligoninę, bet nebuvo atskleista, kokio sunkumo jų sužalojimai. Vėliau keli JAV žiniasklaidos kanalai pranešė, kad viena į aukų mirė.

P. Budke sakė, kad prieš pasipilant šūviams veikiausiai buvo detonuotas sprogstamasis įtaisas.

Dienraštis „Star Tribune“ anksčiau pranešė, kad mažiausiai penki žmonės buvo kritiškai sužeisti, įskaitant moterį, į kurią pataikė trys kulkos. Ši pacientė buvo sraigtasparniu išgabenta į ligoninę.

„Star Tribune“ nurodė, kad įtariamasis prieš jį sulaikant sakė, kad įvykio vietoje esama bombų.

Policija informavo, kad tikrinant pastatą buvo rastas „įtartinas paketas“ ir kad kitų įtaisų buvo rasta šalimais esančio viešbučio kambaryje, kur įtariamasis buvo apsistojęs.

Viena įvykių liudininkė pasakojo televizijai „Fox 9“ nuvežusi į kliniką savo motiną ir pamačiusi iš įstaigos išbėgančias dvi slaugytojas.

„Jos sakė per minutę girdėjusios apie 11 šūvių. Jos buvo išsigandusios ir tiesiog norėjo dingti iš tos vietos“, – sakė moteris.

„Maždaug po dviejų minučių pamatėme, kaip buvo peršauti fasado langai... ir iš ten pabėgome“, – pridūrė ji.

Policija nurodė, kad įtariamasis veikiausiai veikė vienas.

Vietos žiniasklaida citavo policijos pareigūnus, sakiusius, kad maždaug už 64 km į šiaurės vakarus nuo Mineapolio esančio Bafalo gyventojams pavojus nebegresia.

Alkoholio, tabako ir šaunamųjų ginklų biuras savo „Twitter“ žinutėje nurodė, kad jo pareigūnai išvyko į incidento vietą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)