Visi už užsienio į Jungtinę Karalystę atvykstantys asmenys nuo ateinančios savaitės privalės atlikti du koronaviruso testus, skelbia šalies sveikatos ministras Mattas Hancockas.

Ministras dar kartą pakartojo savo teiginį, kad Jungtinė Karalystė kovoje su naujuoju koronavirusu „pasiekė lūžio tašką“. Ir perspėjo, kad pareigūnai „privalo visomis išgalėmis saugoti tą trapų progresą“.

„Jeigu norime, kad mūsų sienos būtų saugios, visi privalome prie to prisidėti“, – parlamente kalbėjo britų sveikatos ministras ir pabrėžė, kad tai gyvybiškai svarbu, jeigu ateityje norėsime „saugiai“ atnaujinti keliones.

Nuo pirmadienio Jungtinės Karalystės piliečiai, atvykstantys iš 33 „raudonojo sąrašo“, privalės dešimt dienų praleistų valstybės paskirtame viešbutyje. Už tai jiems teks susimokėti 1750 svarų, sako ministras. Tie, kurie kelionių formoje meluos apie šalį, iš kurios atvyksta, norėdami nuslėpti faktus, gali būti nubausti iki dešimties metų nelaisvės. Pareigūnai jau pasirašė sutarčių su 16 viešbučių, kuriuose bus vykdoma ši izoliacijos programa. Visą karantino laiką jie turės praleisti savo kambaryje.

Reikalaus trijų testų

Britų vyriausybė dėl pandemijos dar kartą griežtina įvažiavimo taisykles. Į Jungtinę Karalystę atvykstantys asmenys ateityje turės pasidaryti iš viso tris koronaviruso testus – vieną neigiamą turėti jau atvykstant, o dar du atlikti per dešimties dienų karantiną. Tai antradienį Londone pranešė Sveikatos ministerija.

Papildomi testai turės būti atlikti antrą ir aštuntą karantino dieną. Testo kaštus turės padengti pats atvykėlis. Daugiau detalių sveikatos reikalų sekretorius Mattas Hancockas ketina pateikti antradienį parlamente.

Jau dabar į JK įvažiuojantys asmenys turi pateikti neigiamą koronaviruso testą, atliktą ne anksčiau kaip prieš 72 valandas. Naujomis priemonėmis vyriausybė tikisi dar labiau sumažinti mutavusių virusų įvežimo riziką.

Jau dabar galioja griežtos taisyklės atvykimui iš 33 pirmiausiai Pietų Amerikos ir Afrikos šalių. Iš šių šalių gali įvažiuoti tik JK pilietybę turintys ir gyvenamąją vietą JK deklaravę asmenys. Nuo kitos savaitės jie karantino laiką turės praleisti viešbutyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)