Šiuo metu Lietuvoje gyvenantis A. Navalno regioninio tinklo vadovas Leonidas Volkovas ir kitas opozicionieriaus bendražygis Vladimiras Ašurkovas pirmadienį per vaizdo konferenciją su Europos Sąjungos valstybėmis aptarė „kitus Bendrijos žingsnius“ dėl Rusijos.

Lenkijos iniciatyva surengtoje vaizdo konferencijoje taip pat dalyvavo Jungtinių Valstijų, Kanados, Jungtinės Karalystės ir Ukrainos pasiuntiniai, socialiniame tinkle „Twitter“ nurodė Lenkijos atstovybė Europos Sąjungoje.

Pirmadienį vakare L. Vokovas platformos „Telegram“ kanale pranešė, kad jis ir V. Ašurkovas aptarė „asmenines sankcijas“ milijardieriams Romanui Abramovičiui ir Ališerui Usmanovui.

Pasak L. Volkovo, be kitų asmenų, jie taip pat įvardijo Rusijos valstybinio banko VTB vadovą Andrejų Kostiną ir įtakingą Rusijos žiniasklaidos figūrą Konstantiną Ernstą.

L. Volkovas nenurodė, ar susitikimo metu buvo pasiekta konkrečių susitarimų, tačiau sakė, kad A. Navalno komanda dės pastangas, kad „ateinančiomis savaitėmis ir mėnesiais“ V. Putino artimos aplinkos veikėjų atžvilgiu būtų imtasi sankcijų.

Vaizdo konferencija surengta tarp ES ir Rusijos smarkiai paaštrėjus įtampai po A. Navalno sulaikymo ir įkalinimo.

Praėjusį penktadienį Maskvoje viešint ES užsienio politikos vadovui Josepui Borrelliui, Rusija išsiuntė iš šalies tris Bendrijos diplomatus, apkaltinusi juos dalyvavus A. Navalno šalininkų protestuose.

Pirmadienį Vokietija, Švedija ir Lenkija paskelbė išsiunčiančios po vieną rusų diplomatą, atsakydamos į analogišką Maskvos žingsnį.

ES šalių užsienio reikalų ministrai pranešė, kad vasario 22 dieną vyksiančiame susitikime aptars baudžiamąsias priemones ir galimas sankcijas Kremliui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)