Nuo praeitų metų, kai viena JAV bendrovė pasirašė sutartį su Šiaurės Sirijos kurdais padėti jiems eksploatuoti Sirijos naftos telkinius, JAV kariuomenė į tai nėra įsitraukusi, teigė Pentagono atstovas Johnas Kirby.

900 JAV kariuomenės personalo narių ir sutartininkų, dislokuotų šiame regione, „nėra leidžiama teikti paramą jokiai privačiai bendrovei ar jos darbuotojams ir agentams, siekiant plėtoti naftos išteklius Sirijoje“, sakė J. Kirby.

Vienintelė šios taisyklės išimtis – JAV pajėgos gali saugoti civilius gyventojus tam tikrose Sirijos teritorijose, todėl tai galėtų paaiškinti karių susitelkimą aplink naftos turtingus regionus, tikino J. Kirby.

„Svarbu prisiminti, kad mūsų misija lieka tokia pati – užtikrinti ilgalaikį ISIS sunaikinimą“, – sakė jis.

Šie Pentagono atstovo teiginiai rodo pasikeitusi JAV administracijos toną po naujojo prezidento Joe Bideno inauguracijos. 2019 m. JAV ir sąjungininkų pajėgos iš esmės sunaikino ISIS, po to liko tik atskiros džihadistų kuopelės, o Donaldas Trumpas pareiškė, kad dauguma JAV karių pasitrauks iš regiono, kur pasiliks tik nedidelė dalis pajėgų „naftai saugoti“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)