Gretutinių širdies ligų ir padėjusį kraujospūdį turintis kairuoliškų pažiūrų prezidentas atskleidė, kad buvo gydomas antivirusiniais ir priešuždegiminiais vaistais.

„Dėkoju visiems meksikiečiams, vyrams ir moterims, kurie nerimavo dėl mano ligos, užsikrėtus COVIDo infekcija. Laimei, aš ją įveikiau“, – sakė 67 metų prezidentas, kaip paprastai, nedėvėdamas apsauginės kaukės.

„Mes vėl atsistojome ant kojų ir kovojame“, – kalbėjo jis žurnalistams, susirinkusiems Nacionaliniuose rūmuose, kur, pasak administracijos, būdamas izoliacijoje jis toliau ėjo valstybės vadovo pareigas.

A. M. Lopezas Obradoras sausio 24 dieną pranešė, kad gydosi nuo koronavirusinės infekcijos, truputį karščiuoja ir jaučia kūno skausmus.

„Nuo pirmadienio (sausio 25 dienos) jie pradėjo mano skirti antivirusinius vaistus ir priešuždegiminius preparatus, ir, laimei, tai davė gerų rezultatų“, – kalbėjo jis.

Praėjusį ketvirtadienį A. M. Lopezas Obradoras pranešė, kad jam atlikto greitojo testo dėl COVID-19 atsakymas buvo neigiamas ir jis laukia kitų tyrimų atsakymų, turinčių patvirtinti, kad jis pasveiko.

Meksikoje nuo pandemijos pradžios patvirtinta daugiau nei 1,9 mln. COVID-19 atvejų, taip pat mirė daugiau nei 166 tūkst. užsikrėtusiųjų. Pagal aukų skaičių šalis užima ketvirtą vietą pasaulyje.

A. M. Lopezas Obradoras retai dėvi apsauginę kaukę viešumoje ir neatsisako kelionių po šalį, nepaisant siaučiančios pandemijos.

Krizės pradžioje jis sulaukė kritikos, kad menkina pandemijos keliamą pavojų ir neskuba įvesti visuotinio karantino, tačiau iki šiol jo populiarumo reitingai yra aukšti.

Žurnalistų paklaustas, ar dabar dėvės kaukę, prezidentas atsakė: „Ne, ne. Be to, gydytojai sako, kad aš jau negaliu užkrėsti.“

Šalis gruodžio 24 dieną pradėjo masinio skiepijimo kampaniją, bet kol kas vakcinų tiekimas yra ribotas, kaip ir kitose šalyse.

Prezidentas taip pat pareiškė, kad sulauks savo skiepų eilės ir skiepysis su kitais savo amžiaus grupės žmonėmis.

Sausio mėnesį naujų užsikrėtimo atvejų ir mirčių skaičiai šalyje, ypač Meksike, pasiekė rekordus, ligonines užplūdo pacientai.

A. M. Lopezas Obradoras sakė užjaučiantis „tuos, kurie neteko gyvybių dėl šios siaubingos pandemijos ir tuos, kurie kankinasi ilgą laiką gulėdami ligoninėse“.

A. M. Lopezas Obradoras prisijungė prie būrio pasaulio lyderių, įveikusių koronavirusinę infekciją, įskaitant buvusį JAV prezidentą Donaldą Trumpą, Brazilijos vadovą Jairo Bolsonaro, britų premjerą Borisą Johnsoną ir prancūzų prezidentą Emmanuelį Macroną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)