Nyderlanduose dėl nepalankių oro sąlygų buvo atidėtas moksleivių sugrįžimas į mokyklas po karantino, galiojusio dėl koronaviruso pandemijos.

Praėjusią naktį A4 greitkelyje šalia Gėros miesto Vokietijos rytuose pusnyse įstrigo sunkvežimių. Greitkelio A7 atkarpa šalia Getingeno šalies šiaurės vakaruose buvo uždaryta, sunkvežimiams įstrigus įkalnėse, pranešė naujienų agentūra DPA.

Vokietijos valstybinė geležinkelių bendrovė „Deutsche Bahn“ pranešė, kad traukinių eismas tebėra sustabdytas kai kuriuose centriniuose ir šiauriniuose šalies regionuose, taip pat nekursuoja tolimojo susisiekimo traukiniai, vykstantys iš Frankfurto į šiaurės rytus, iš Berlyno – į vakarus ir iš Hamburgo – į pietvakarius.

Nyderlandų geležinkelių operatorė NS informavo, kad pirmadienį tikriausiai bus teikiamos tik „labai ribotos keleivių vežimo paslaugos“.

Pirmadienį šimtai tūkstančių olandų moksleivių turėjo grįžti į mokyklas po griežto karantino, prasidėjusio prieš Kalėdų atostogas. Tačiau užuot grįžę į klases, vaikai toliau liks namuose, nes sekmadienį Nyderlanduose siautusi smarki žiemos audra visoje šalyje sutrikdė eismą.

Netoli Amsterdamo veikiančių 24 pradinių mokyklų tinklą valdančios organizacijos valdybos narys Rienas Spiesas sakė, kad mokyklos pirmadienį liks uždarytos dėl prognozuojamo chaoso šalies keliuose.

Sąlygos Nyderlanduose tokios sunkios, kad vyriausybė kelioms dienoms uždarė visus COVID-19 testavimo centrus.

Nyderlandų meteorologijos agentūra KNMI sekmadienį visoje šalyje paskelbė „raudono“ laipsnio pavojų ir įspėjo dėl iki 90 km per val. vėjų bei „nuožmaus šalčio“.

Šalyje iškrito 5–10 cm, kai kur – 30 cm sniego, pranešė visuomeninis transliuotojas NOS.

Nyderlanduose sekmadienį bent iki vidurdienio buvo sustabdyti visi traukiniai, pranešė operatorė NS.

Automobilininkams patariama vengti kelionių. Jau gauti maždaug 85 pranešimai apie nuo kelių nuslydusias mašinas.

Didžiojoje Britanijoje skelbiami perspėjimai dėl audros, kuriai olandų meteorologai davė pavadinimą „Darcy“.

Didžiosios Britanijos valdžia Pietryčių Anglijoje paskelbė įspėjimą dėl audros, kurią vietos žiniasklaida praminė „Žvėrimi iš Rytų 2“.

Pirmasis „žvėris“ 2018 metais atnešė į Britaniją 10 dienų trukusį snygį.

Meteorologai išplatino gintarinius ir geltonuosius įspėjimus dėl sniego ir ledo.

Gintariniai įspėjimai, reiškiantys, jog snygis ir ledas gali sutrikdyti eismą, elektros ir gamtinių dujų tiekimą bei telefono ryšį, galioja nuo vasario 7-osios iki vasario 8 d. 9.00 val. ryto Eseksui, Norfolkui, Safolkui, Kentui ir Medway.

Geltonieji įspėjimai, reiškiantys, jog gali sutrikti eismas ir sutrikti elektros tiekimas, galioja nuo vasario 7-osios iki vasario 10 d. vidurdienio didžiajai daliai Anglijos, Škotijos ir Rytų Velsui.

JK vyraujantį snygį ir ledą meteorologai įvardino „Žvėrimi iš Rytų 2“, prisimenant 2018 m., kai šalį užklupo iš Rytų Europos atslinkęs šaltis, kaip ir šiais metais.

Kai kuriose Anglijos vietovėse, pavyzdžiui, Kento grafystėje esančioje Kent Downs, sniego danga gali siekti iki 30 centimetrų, tačiau didžiausią nerimą snygis kelia Škotijoje, kur dalyje šalies sninga, dalyje – lyja, o iš krantų išsiliejusi Edeno upė užtvindė Kuparo miestą.

Sekmadienio ryte visoje Anglijoje galiojo 54 įspėjimai dėl potvynių ir vienas įspėjimas – Škotijoje.

Iki vasario 10 d. JK prognozuojama aukščiausia oro temperatūra sieks 2-3 laipsnius šilumos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)