Didžiausiame šalies mieste Jangone daugiau nei 1 000 žmonių susirinko parke ir taip pradėjo trečią iš eilės protestų dieną.

„Šiandien darbo diena, bet mes nedirbsime, net jei mums grėstų atlyginimų sumažinimas“, – naujienų agentūrai AFP sakė 28-erių siuvyklos darbuotoja Hnin Thazin.

Antrame didžiausiame mieste Mandalajuje pirmadienį rytą į protestą taip pat susirinko daugiau nei 1 000 žmonių.

Panašūs protestai užfiksuoti ir kituose šalies miestuose. Savaitgalį Mianmare į protestus prieš karinį perversmą susirinko dešimtys tūkstančių žmonių.

Praėjusį pirmadienį Mianmaro generolai surengė perversmą ir sulaikė Aung San Suu Kyi bei kelias dešimtis valdančiosios Nacionalinės demokratijos lygos (NLD) narių.

Generolai teigė, kad perversmas surengtas dėl neva sukčiavimo per lapkritį vykusius rinkimus, kuriuose NLD nugalėjo didžiule persvara.

Karinė chunta paskelbė 1 metų trukmės nepaprastąją padėtį ir pažadėjo po to surengti naujus rinkimus.

Perversmą pasmerkė dauguma pasaulio šalių lyderių, tačiau kaimyninė Kinija atsisakė kritikuoti generolus.

Sekmadienį popiežius Pranciškus išreiškė „solidarumą su Mianmaro žmonėmis“, ragindamas armiją judėti link „demokratinio sugyvenimo“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)