Pietų Afrika praeitą savaitę gavo pirmąją „AstraZeneca“ vakcinos partiją – milijoną dozių. Planuota, kad nuo sausio vidurio šiuo preparatu bus pradėti skiepyti sveikatos apsaugos darbuotojai, bet nuviliantys ankstyvieji tyrimų rezultatai rodo, kad „AstraZeneca“ vakcina gali nepateisinti lūkesčių.

Tyrimas, kurio rezultatai dar nėra paskelbti recenzuojamame leidinyje, rodo, kad „AstraZeneca“ vakcina „suteikia minimalią apsaugą nuo lengvos arba vidutinės infekcijos COVID-19 išsivystymo“ tarp jaunų suaugusiųjų, kontaktavusių su Pietų Afrikoje plintančios atmainos koronavirusu.

Oksfordo universitetas ir Johanesburge įsikūręs Vitvatersrando universitetas savo pranešime nurodė, kad apsauga nuo sunkesnių formų susirgimo negalėjo būti įvertinta, nes tyrimų dalyviai priklausė mažos rizikos grupei.

Nauja koronaviruso atmaina yra laikoma užkrečiamesne ir šiuo metu lemia daugiau kaip 90 proc. Pietų Afrikoje naujai fiksuojamų užsikrėtimo atvejų, sekmadienį vakare sakė sveikatos apsaugos ministras Zweli Mkhize (Zvelis Mchizė).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)