Demonstracijos prieš valdžios atėmimą iš išrinktos lyderės Aung San Suu Kyi Jangone vyko antrą dieną iš eilės.

Daugelis protestų dalyvių vilkėjo raudonai. Ši spalva siejama su Aung San Suu Kyi politine partija – Nacionaline demokratijos lyga (NLD).

„Eisime į priekį ir toliau reikalausime, kol gausime demokratiją. Šalin karinę diktatūrą“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas 37 metų protestuotojas.

Kiti protestuotojai nešė transparantus „Mes nenorime karinės diktatūros“.

Daugelis žygiavusių ir skandavusių žmonių demonstravo iš Tailando judėjimo už demokratiją pasiskolintą trijų pirštų gestą.

Į demonstracijos vietą netoli Jangono universiteto buvo suvažiavę policijos sunkvežimių, budėjo riaušėms pasirengę pareigūnai.

„Karinė diktatūra mūsų šalyje seniai įsišaknijusi, – sakė 27 metų protestuotojas, Myatas Soe Kyawas. – Privalome jai priešintis.“

Eitynės buvo surengtos visame Mianmare antrąkart per šią savaitę išjungus internetą. Panaši interneto blokada buvo surengta pirmadienį, kai buvo suimta Aung San Suu Kyi ir kiti aukšto rango šalies lyderiai.

Pirmadienį paryčiais surengti reidai nutraukė 10 metų trukusį Mianmaro demokratijos eksperimentą ir išprovokavo įtūžį, iš socialinių tinklų pasklidusį į gatves.

Internetu skelbti raginimai protestuoti prieš karinį perversmą skatino vis drąsesnius nepaklusnumo naujajam režimui aktus, įskaitant akcijas, per kurias daugybė žmonių visoje šalyje vienu metu kurtinamai tarškino puodus ir keptuves. Mianmare toks elgesys siejamas su piktųjų dvasių atbaidymo apeigomis.

Sekmadienį 8 val. ryto Jangono gyventojai vėl tarškino puodus.

„Mianmaro kariuomenė ir policija privalo užtikrinti, kad teisė į taikius susibūrimus būtų visiškai gerbiama, o demonstrantai nepatirtų represijų“, – po šeštadienio protestų socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Jungtinių Tautų žmogaus teisių biuras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)