Ankstesnę dieną buvo skelbta apie 6 053 naujus užsikrėtimo koronavirusu atvejus ir 368 mirusius pacientus.

Sveikatos apsaugos ministerijos naujausi duomenys rodo, kad nuo pandemijos pradžios šalyje iš viso patvirtinta 1 545 530 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, 38 994 užsikrėtusieji mirė.

Ministerija šeštadienį ryte informavo, kad šalies ligoninėse šiuo metu gydomi 12 743 COVID-19 pacientai, iš kurių 1 293 reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas.

Nuo pandemijos pradžios Lenkijoje persirgęs koronavirusine infekcija pasveiko 1 301 571 žmogus, iš jų 6 884 – per pastarąją parą, nurodė ministerija.

Iki šeštadienio ryto šalyje buvo suleistos 1 617 764 vakcinos nuo COVID-19 dozės, iš jų 48 905 – per pastarąją parą.

Premjeras Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) penktadienį paskelbė, kad nuo ateinančios savaitės pabaigos Lenkija atidarys viešbučius, kultūros objektu ir lauko sporto kompleksus, įskaitant slidinėjimo trasas.

Nuo kito penktadienio bus leista veikti kino teatrams, teatrams ir tokiems sporto kompleksams kaip teniso kortai bei plaukimo baseinai, tačiau jų lankytojų vienu metu galės būti ne daugiau kaip pusė numatyto didžiausio skaičiaus, per virtualią spaudos konferenciją sakė vyriausybės vadovas.

Pasak M. Morawieckio, suvaržymai bus preliminariai sušvelninti dviem savaitėms, o tarnybos tuo metu vertins jų poveikį epidemiologinei padėčiai.

Tačiau kai kurie kiti suvaržymai, įskaitant draudimą dirbti restoranams ir sporto salėms, liks galioti.

Premjeras sakė, kad pastarosiomis savaitėmis COVID-19 epidemija Lenkijoje stabilizavosi, taip pat sumažėjo hospitalizuotų ir sunkios būklės koronavirusu užsikrėtusių pacientų.

Vis dėlto „mirčių skaičius tebėra keliantis nerimą, ir todėl šiandien galime kalbėti tik apie trapią stabilizaciją“, pridūrė jis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)