„Užsienio reikalų ministrai sutarė, kad nori ateityje atgaivinti tradiciškai artimą transatlantinę partnerystę ir kartu spręsti pasaulinius iššūkius“, – sakoma Vokietijos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Ministerija pažymėjo, kad „pirmasis po prezidento Bideno inauguracijos išsamus apsikeitimas nuomonėmis vyko pasitikėjimo ir konstruktyvaus bendradarbiavimo atmosferoje“.

Anot pareiškimo, Europos šalių užsienio reikalų ministrai ir naujasis JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) aptarė Irano branduolinį susitarimą, iš kurio 2018 metais Ameriką vienašališkai išvedė tuometis prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

„E3 ir JAV aptarė, kaip bendras požiūris galėtų padėti spręsti mums visiems susirūpinimą keliančius klausimus dėl Irano“, – tviteryje parašė Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas (Dominikas Rabas).

E3 grupe vadinamos 2015-aisiais susitarimą dėl Irano branduolinės programos pasirašiusios Prancūzija, Vokietija ir JK.

Pasak Berlyno, nuotoliniu būdu vykusiame susitikime ministrai taip pat kalbėjo apie koronaviruso pandemiją, santykius su Kinija ir Rusija, pasaulinę klimato politiką bei kitus klausimus.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas (Žanas Ivas Le Drianas) tviteryje derybas pavadino „svarbiu pokalbiu apie Iraną“ ir diskusija, kaip „kartu“ spręsti branduolinio bei regioninio saugumo klausimus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)