Šie trys asmenys laikomi Kinijos valstybės saugumo ministerijos žvalgybos pareigūnais, rašo leidinys, remdamasis neįvardytu aukšto rango šaltiniu vyriausybėje.

„Jų tikrąją tapatybę atskleidė [kontržvalgybos agentūra] MI5, ir nuo to laiko jie buvo priversti grįžti į Kiniją“, – pridūrė „The Daily Telegraph“.

Visi trys teigė „dirbantys trims skirtingoms Kinijos žiniasklaidos agentūroms“, sakė šaltinis ir pridūrė, kad šie asmenys į šalį atvyko per pastaruosius 12 mėnesių.

Šaltinis šių Kinijos žiniasklaidos agentūrų neįvardijo.

Įtampa tarp JK ir Kinijos pastaruoju metu didėjo, Londonui kritikuojant Pekiną dėl jo griežtų veiksmų Honkonge ir Sindziange. Be to, Kinijos telekomunikacijų milžinei „Huawei“ dėl saugumo priežasčių buvo uždrausta dalyvauti plėtojant Britanijos 5G ryšio tinklus.

Ketvirtadienį Britanijos priežiūros tarnybos atšaukė Kinijos naujienų televizijos CGTN licenciją, nustačiusios, kad jos valstybės remiama valdymo schema pažeidžia Jungtinės Karalystės įstatymus.

Priežiūros tarnyba nurodė, kad CGTN licencijos valdytoja „Star China Media Ltd.“ nesugebėjo įrodyti užtikrinanti šios televizijos redakcijos priežiūrą ir kad siūlomas perdavimas kitai žiniasklaidos grupei vis tiek išlaikytų ją susietą su Kinijos komunistų partija.

Anglų kalba transliuojanti palydovinė televizija seniai buvo kritikuojama uoliu Komunistų partijos linijos atkartojimu savo transliacijose visame pasaulyje.

Jungtinėse Valstijose CGTN yra viena iš septynių Kinijos žiniasklaidos priemonių, kurios yra įvardytos valstybės kontroliuojamais, o ne nepriklausomais kanalais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)