Viceprezidentė Kamala Harris ankstų penktadienio rytą atidavė savo lemiamą balsą, 51 balsais prieš 50 užbaigdama užsitęsusį svarstymų procesą Senate, per kurį senatoriai aptarė dešimtis siūlomų rezoliucijos pataisų.

Kai kurie iš siūlomų pakeitimų, vienas kurių turi neleisti dideles pajamas gaunantiems amerikiečiams pretenduoti į 1,4 tūkst. JAV dolerių (1 166 eurų) paramos dėl COVID-19 čekius, sulaukė abiejų partijų paramos.

Šis procedūrinis balsavimas savaime nepatvirtino J. Bideno pirmos didelės teisėkūros iniciatyvos, tačiau sudarė sąlygas demokratams patvirtinti ją balsuojant pagal partinę liniją ir nebijant trukdžių iš respublikonų. Daugelis respublikonų nepalaiko J. Bideno įstatymo projekto, nes mano, kad jis šaliai per brangus.

Atstovų Rūmai jau anksčiau šią savaitę priėmė rezoliuciją dėl biudžeto, tačiau ji dabar turės būti suderinta su Senato versija.

JAV Senatas atvėrė kelią demokratams patvirtinti pagalbos dėl COVID-19 paketą

J. Bidenas kreipėsi į respublikonus dėl paramos COVID-19 pandemijos paketui, perspėjęs, kad būtų linkęs imtis veiksmų ir be jų, nes vyriausybė turi veikti skubiai, pandemijai smaugiant šalies ekonomiką ir nusinešus daugiau nei 450 tūkst. žmonių gyvybių.

Po balsavimo Senato daugumos lyderis Čakas Schumeras pareiškė, kad „tai buvo milžiniškas pirmas žingsnis, žingsnis į santarvę“.

Tačiau respublikonų senatorius iš Teksaso Johnas Cornynas tvirtino, kad iki šiol liko neišmokėta Kongreso gruodį patvirtintame pagalbos įstatyme numatytų lėšų didžioji dalis.

„Šis susitaikymo procesas nėra skirtas skatinti bendradarbiavimą tarp partijų, skatinti derybas, abiejų partijų susitarimą, – kalbėjo J. Cornynas. – Ką nori daryti mūsų kolegos demokratai? Jie nori toliau kastuvu žerti pinigus pro duris.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)