Kaip pranešė žurnalistas ir buvęs deputatas Serhijus Leščenka, skundą pateikė advokatas Pavlo Popkovas.

Televizijų „112 Ukraina“, „Zik TV“ ir „NewsOne TV“ draudimas įsigaliojo trečiadienį, V. Zelenskiui išleidus įsaką dėl sankcijų prorusiškam parlamentarui Tarasui Kozakui ir aštuonioms jo kompanijoms, įskaitant tris televizijos kanalus.

Uždrausti kanalai oficialiai priklauso T. Kozakui, bet taip pat yra susiję su įtakingu parlamentaru Viktoru Medvedčuku, artimu Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininku.

V. Zelenskio paskelbtame įsake draudimo priežastys nenurodomos, bet prezidento atstovė šias tris televizijas pavadino „propagandos įrankiu“ ir sakė, kad jos gauna finansavimą „iš Rusijos“.

„Šios žiniasklaidos priemonės tapo vienu iš karo su Ukraina įrankių, tad jos blokuotos siekiant užtikrinti nacionalinį saugumą“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė Julija Mendel.

Prorusiška parlamento opozicija trečiadienį pareiškė dėl šios sprendimo inicijuosianti valstybės vadovo apkaltą.

Kremlius pasmerkė šį Kijevo žingsnį ir paragino tarptautinę bendruomenę atkreipti į jį dėmesį.

„Tegalime pasmerkti šiuos Ukrainos valdžios veiksmus. Be abejo, televizijos kanalų veiklos ribojimas ir net draudimas neatitinka nei tarptautinių standartų, nei bendro supratimo apie žiniasklaidos laisvę“, – sakė V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas.

V. Zelenskio sprendimą sukritikavo ir Ukrainos nacionalinė žurnalistų sąjunga, kuri sakė apie šį sprendimą informuosianti Tarptautinę žurnalistų federaciją, Europos žurnalistų federaciją ir ESBO žiniasklaidos laisvės biurą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)