P. Talvingas taip pat yra Estijos vyriausybės mokslininkų tarybos, patariančios COVID-19 klausimais, narys. Užpuolikas po šios atakos pabėgo, skelbia „Postimees“.

„Pirminiai duomenys leidžia manyti, kad užpuolimas nebuvo atsitiktinis, t. y., užpuolikas laukė aukos ir buvo pasiruošęs ją užpulti“, – sakė Pohjos prefektūros policijos kriminalinio biuro viršininkas Urmetas Tambre.

Jis „Postimees“ patvirtino, kad P. Talvingas buvo aplietas neaiškiu skysčiu. „Nukentėjusysis taip pat pastebėjo, kad buvo pradurta viena jo automobilio padanga“, – pridūrė U. Tambre.

Kad būtų nustatyta užpuoliko tapatybė, policija išanalizuos stebėjimo kamerų medžiagą. Skystis, panaudotas užpuolimui, bus atiduotas ekspertizei. Dėl šio įvykio policija ir prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą. Policija aiškinasi užpuolimo aplinkybes.

„Kol kas mums nežinomas šios atakos motyvas, nes vis dar aiškinamės šio žmogaus tapatybę“, – sakė U. Tambre.

Policija pažymėjo, kad tokiais atvejais teisėsauga turi dirbti ne tik tam, kad sučiuptų įtariamąjį, bet ir tam, kad užtikrintų pasitikėjimą ir saugumą, kuris reikalingas mokslininkams ir kitiems atsakingiems asmenims, bandantiems suvaldyti koronavirusą.

„Kiekvienas žmogus turi teisę turėti savo nuomonę ir požiūrį, bet kitokia nuomonė niekada nepateisina kito asmens užpuolimo“, – pabrėžė U. Tambre.

Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas pasmerkė šią ataką ir teigė, kad nepaisant šio užpuolimo motyvų, nusikaltėlis privalo žinoti, kad teisinėje valstybėje tokie veiksmai turi pasekmių.

„Faktas tas, kad teisėsaugos organai itin rimtai vertina šį užpuolimą. Nepaisant to, kokie buvo šios atakos motyvai, ją surengęs asmuo turi žinoti, kad teisinėje valstybėje jo veiksmai turės pasekmių“, – socialiniuose tinkluose rašė K. Kallas.

Ji patvirtino, kad vyriausybė aukštai vertina mokslinės tarybos narių darbą ir pridūrė, kad policija turėtų sustiprinti dėmesį jų saugumui.

„Jei pažiūrėsime į Irjos Lutsar (mokslinės tarybos vadovės ir virusologės – red. past.) puldinėjimus bei vakarykštį užpuolimą, pamatysime, kad labai svarbu, jog teisėsaugos organai skirtų papildomą dėmesį užtikrinant mūsų mokslinės tarybos saugumą“, – sakė Estijos ministrė pirmininkė.
Sergamumas COVID-19 per pastarųjų dviejų savaičių laikotarpį Estijoje siekia 536,3 atvejo 100 tūkst. gyventojų. Ketvirtadienio ryto duomenimis, šalies ligoninėse dėl COVID-19 gydomi 413 žmonės.

Estija jau pradėjo laisvinti suvaržymus.

Nuo sausio 25 dienos į mokyklas buvo leista grįžti visiems mokiniams, o nuo vasario 1-osios pasilinksminimo įstaigos galės dirbti iki 9 valandos vakaro.

Restoranuose prie vieno stalo leidžiama sėdėti ne daugiau kaip šešiems asmenims, o atstumas tarp stalų turi būti ne mažesnis kaip du metrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)