45 metų D. Ongwenas, buvęs vaikas karys, pripažintas kaltu dėl dešimčių kaltinimų, susijusiu su teroro siautėjimu šio amžiaus pradžioje, įskaitant pirmą TBT apkaltinamąjį nuosprendį dėl prievartinio nėštumo. Pastarasis kaltinimas buvo pareikštas dėl moterų, kurias D. Ongwenas laikė kaip sekso verges.

„Jo kaltė nustatyta be jokių pagrįstų abejonių“, – paskelbė pirmininkaujantis teisėjas Bertramas Schmittas, skaitydamas nuosprendį tribunole Hagoje.

TBT teigimu, D. Ongwenas būdamas LRA aukšto rango vadas įsakė pulti keturias pabėgėlių stovyklas. Besislapstančio Josepho Kony vadovauta LRA tuomet vykdė kruviną kampaniją už valstybės, paremtos 10 Dievo įsakymų, įkūrimą.

Kaltinimai D. Ongwenui yra susiję su karo nusikaltimais, žudymu, žmonių pavergimu, žaginimu, nežmoniškais veiksmais, tiesioginėmis atakomis prieš civilius gyventojus, vaikų ėmimu į karius.

Teisėjai atmetė gynybos argumentus, kad D. Ongwenas pats yra auka, nes LRA jį pagrobė maždaug devynerių metų ir todėl jis patyrė psichologinę žalą.

„Teismas nerado įrodymų gynybos teiginiui, kad jis sirgo kokia nors psichikos liga ar kad jis įvykdė nusikaltimus verčiamas“, – sakė B. Schmittas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)