Jis tapo jau trečiuoju per trumpesnį nei mėnesio laikotarpį nužudytu teismų sistemos pareigūnu.

Teisėjas Hafizullah buvo užpultas, kai vyko į darbą motorine rikša, sakė Nangarharo provincijos policijos atstovas Faridas Khanas.

Džalalabado valstybinės ligoninės gydytojas Gulzada Sangaras nurodė, kad Hafizullah mirė nuo šautinių žaizdų.

Sausio 17 dieną Afganistano sostinėje Kabule užpuolikai nušovė dvi teisėjas, dirbusias Aukščiausiajame Teisme.

Pastaraisiais mėnesiais smurtas suintensyvėjo visame Afganistane, ypač Kabule, kur nauja tendencija žudyti garsius asmenis sėja baimę ir chaosą.

Tiksliniai nužudymai, vykdomi nuotoliniu būdu detonuojant prie transporto priemonių pritvirtinamas bombas ar šaudant iš važiuojančio automobilio, tapo sukilėlių dažniausiai naudojama taktika, neretai pasitelkiama didmiesčiuose rytinio piko metu.

Anksčiau trečiadienį Kabule vienas policininkas žuvo ir dar trys žmonės buvo sužeisti sprogus prie jų transporto priemonės pritvirtintai bombai.

Antradienį Afganistano sostinę supurtė keturi panašūs sprogdinimai; per vieną iš jų žuvo garsus dvasininkas, vadovavęs nevyriausybinei musulmonų organizacijai.

Atsakomybę už dvasininko Mohammado Atifo nužudymą vėliau prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), pranešė ekstremistinę veiklą internete stebinti grupė SITE.

IS yra prisiėmusi atsakomybę ir už kai kuriuos kitus Afganistano sostinėje įvykdytus tikslinius nužudymus, tačiau vyriausybė dėl tų žmogžudysčių kaltina Talibaną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)