Studento Josepho Flavillo (19 m.) gyvenimas pasikeitė pernai kovo 1-ąją, kai Burtone (Staffordshire) jį partrenkė automobilis.

Įvykio metu vaikinas patyrė smegenų traumą ir visą laiką nuo tada praleido gydymo įstaigose – pusmetį Leicesterio ligoninėje, vėliau perkeltas į Adderley Green reabilitacijos centrą.

Visą šį laiką jaunuolis buvo komos būsenos ir nereagavo į aplinką.

Per šį laiką jis dukart persirgo COVID-19.

Tik šiomis dienomis Josephas Flavillas pabudo iš komos.

„Iš pradžių jis atmerkė akis ir į nieką nereagavo, bet pastaruoju metu nepaprastai taisosi – sumirksi arba nusišypso atsakydamas į artimųjų žodžius, prašomas judina kojas ar rankas“, – pasakojo vaikino teta Sally Flavill-Smith.

Giminaičiai su juo bendrauja nuotoliniu būdu, o anksčiau gydymo įstaigoje jį leista aplankyti tik motinai, kuri į gydomą sūnų galėjo pažiūrėti tik laikantis saugaus atstumo ir kitų reikalavimų dėl koronaviruso.

Beje, vaikinui dar teks paaiškinti, kodėl artimieji negali jo aplankyti, mat jis nieko nežino apie koronaviruso pandemiją – lemtingą dieną Anglijoje apie tai dar buvo kalbama tik epizodiškai.

„Jo mamai neįtikėtinai sunku matyti vaiką ir negalėti jo aplankyti. Mes taip pat nežinome, kaip jis supras tai, jog avarija įvyko prieš pirmąjį karantiną, kad visą pandemijos laiką jis pramiegojo.

Sunku suvokti, kaip tai galima paaiškinti žmogui, kuris buvo komoje“, – pasakojo teta.

Artimieji šiuo metu bando surinkti iš geros valios žmonių pinigų, reikalingų vaikino reabilitacijai. Iki šiol paaukota apie 32 000 svarų sterlingų.