„Šis procesas yra visiškai antikonstitucinis“, - stočiai „Fox News“ salė Davidas Schoenas. Demokratai, anot jo, siekia užkirsti kelią respublikonui dar kada nors kandidatuoti prezidento rinkimuose. Tai esą nedemokratiška, tai „antausis“ 74 mln. amerikiečių, kurie lapkričio 3 dieną vykusiuose rinkimuose atidavė savo balsą už D. Trumpą.

Apkaltos procesas Senate turėtų prasidėti kitą savaitę. Demokratai reikalauja ne tik nuteisti D. Trumpą, bet ir iki gyvos galvos uždrausti eiti pareigas federaliniu lygiu.

Demokratų kontroliuojami Atstovų Rūmai sausio 13-ąją nusprendė pradėti D. Trumpo apkaltos procesą dėl „maišto kurstymo“. Omenyje turimas D. Trumpo šalininkų surengtas Kapitolijaus šturmas tą dieną, kai Kongresas turėjo tvirtinti Joe Bideno pergalę rinkimuose. D. Trumpas kaltinamas per mitingą kurstęs šalininkus kelti riaušes. Jis, be kita ko, sakė: „Jei nekovosite kaip velniai, nebeturėsite šalies“.

S. Schoenas tuo tarpu, turėdamas omenyje Kongreso puolimą, kalbėjo: „Tai neturi nieko bendra su prezidentu D. Trumpu“. Jis esą visad smerkė smurtą. Advokatas kaltino demokratus nesąžiningu procesu, nes jų nuosprendis esą jau aiškus iš anksto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)