Iš Brazilijos ir PAR į šalį bus įleidžiami tik Ispanijos piliečiai ir žmonės, turintys leidimą nuolat gyventi Ispanijoje, spaudos konferencijoje sakė vyriausybės atstovė Maria Jesus Montero.

Į kitas šalis keliaujantys, tačiau Ispanijoje stabtelėti norintys žmonės šalyje galės pasilikti tik mažiau nei 24 valandas ir turės nekeliauti už oro uosto ribų, pridūrė atstovė.

Apribojimas įsigalios trečiadienį ir truks dvi savaites, tačiau jis galės būti pratęstas atsižvelgiant į pandemijos raidą, sakė ji.

Madridas nuo gruodžio pabaigos taip pat draudžia į šalį oru ar jūra atvykti žmonėms iš Jungtinės Karalystės (JK), išskyrus Ispanijos piliečius ar gyventojus, dėl ten pernai aptiktos naujos, labiau užkrečiamos atmainos koronaviruso.

Ši atmaina, pastaraisiais mėnesiais JK sukėlusi infekcijų šuolį, yra tik viena iš keleto žinomų ligos variantų, identifikuotų nuo pandemijos pradžios praėjusių metų pavasarį.

Kita viruso mutacija, dar žinoma kaip E484K, iš pradžių aptikta Pietų Afrikos Respublikoje (PAR), ir vėlesnės atmainos, aptiktos Brazilijoje ir Japonijoje, mokslininkams kelia nerimą dėl galimo jų poveikio imunitetui.

Ispaniją pandemija paveikė sunkiai – iš 2,8 mln. žinomų infekuotųjų mirė beveik 60 tūkst. žmonių. Į bendrą infekcijų skaičių įskaitoma ir 350 užsikrėtimo JK atmaina atvejų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)