Kone 7 tūkst. ha apėmęs gaisras, kurio perimetras – 60 km, kilo pirmadienį netoli Vurolo miestelio ir taip pat paveikė Manderingo, Čiteringo, Nortamo rajonus, Svono miestą. Gaisro priežastis nežinoma.

Svono meras Kevinas Bailey transliuotojui „Australian Broadcasting Corp.“ sakė, kad tikriausiai sunaikinta per 30 namų ir kad vienas ugniagesys gydomas dėl apsinuodijimo dūmais. Kitų nukentėjusių žmonių nėra.

Žmonėms 25 km ruože į vakarus nuo Vurolo iki Voljangos nacionalinio parko antradienį buvo pasakyta, kad dabar jau pernelyg pavojinga išeiti iš namų.

„Privalote pasislėpti prieš ugnies pasirodymą, nes dėl didžiulio karščio žūtumėte dar gerokai prieš tai, kai jus pasiektų liepsnos“, – sakoma naujausiame įspėjime.

Įspėjime kitų rajonų gyventojams nurodoma išvykti, jei jie nepasirengę kovoti su gaisru.

Keliuose, vedančiuose iš Perto šiaurinio pakraščio, automobiliai važiavo vienas paskui kitą.

Gaisras sunkiai prognozuojamas, oro sąlygos sparčiai keičiasi, sakoma įspėjime.

Ugniagesių departamentas nurodė, kad su liepsnomis grumiasi apie 250 ugniagesių.

Miškų ir krūmynų gaisrai Australijoje vasarą yra dažni, tačiau šis sezonas yra palyginti švelnus Australijos pietryčių pakrantėje, kurią didžiuliai gaisrai niokojo praėjusią vasarą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)