„Paleiskite visus sulaikytuosius, tarp jų prezidentą Winą Myintą ir valstybės patarėją (Aung San Suu Kyi)", – sakoma dokumente, kurį partija paskelbė savo oficialiame puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“.

„Laikome tai valstybės ir ginkluotųjų pajėgų istorijos dėme“, – nurodė partija.

Aung San Suu Kyi, Mianmaro lyderę de facto, ir prezidentą Winą Myintą kariškiai sulaikė anksti pirmadienį.

Kariuomenė į prezidento postą paskyrė vieną buvusį generolą ir suteikė „įstatymų leidybos, teismų ir vykdomuosius įgaliojimus“ armijos vadui Minui Aungui Hlaingui, iš esmės sugrąžindama šalyje tiesioginį kariškių valdymą po 10 metų trukusio demokratijos eksperimento.

Po perversmo nebuvo jokių oficialių žinių apie Aung San Suu Kyi buvimo vietą, bet šaltiniai jos partijoje naujienų agentūrai AFP sakė manantys, kad ji dabar laikoma namų arešto sąlygomis sostinėje Neipide.

Antradienį NLD taip pat pareikalavo kariuomenės „pripažinti patvirtintus 2020 metų visuotinių rinkimų rezultatus“.

NLD didele persvara lapkričio rinkimuose nugalėjo su kariuomene susijusias partijas. Kariuomenė teigė, kad per rinkimus buvo pažeidimų, ir reikalavo patikrinti rinkėjų sąrašus.

Pirmadienio perversmą kariuomenė teisino „laisvo ir teisingo rinkimų proceso žlugimu“. Kariškiai metams įvedė nepaprastąją padėtį, o po to žada surengti rinkimus ir sugrąžinti civilinį valdymą.

Neaišku, kiek NLD narių ir parlamentarų buvo sulaikyta, tačiau nuo pirmadienio mobiliaisiais telefonais neįmanoma susisiekti su daugeliu partijos narių.

Šaltiniai partijoje sako, kad maždaug 25 NLD parlamentarai neišleidžiami iš savo bendrabučių Neipide.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)