Bendrovės pranešime sakoma, kad ji stabdo „NTV Mir“, „Ren TV“ ir dar dviejų Rusijos televizijos kanalų ir „Pervyj Baltijskij kanal“ (PBK) retransliavimą.

„Nepaisant mūsų pakartotinų pastangų, negalime gauti teisiškai tinkamos informacijos apie šių kanalų naudos gavėjus, kurie gali būti susiję su asmenimis, kuriems taikomos tarptautinės sankcijos“, – sakoma „Tet“ pareiškime.

Latvijos valstybės saugumo tarnyba praėjusiais metais atliko kelis reidus PBK būstinėje dėl įtarimų, kad televizijos kanalas gali būti susijęs su Jurijumi Kovalčiuku – Rusijos milijardieriumi, kuriam dėl paramos Rusijos įvykdytai Krymo aneksijai 2014 metais yra taikomos JAV ir ES sankcijos.

JAV Iždo departamentas J. Kovalčiuką apibūdina kaip vieną iš Rusijos prezidentų Vladimiro Putino „kasininkų“.

Maždaug trečdalio Latvijos gyventojų pirmoji kalba yra rusų.

Baltijos valstybių vyriausybės dažnai kaltina šiose valstybėse retransliuojamus Rusijos valdžios kontroliuojamus televizijos kanalus dezinformacija ir Kremliaus propagandos skleidimu.

„Tet“ sprendimas yra sveikintinas. Jis sumažins Rusijos propagandos spaudimą Latvijoje“, – naujienų agentūrai AFP sakė Nacionalinė elektroninės žiniasklaidos tarybos (NEŽT) pirmininkas Ivaras Abuolinis.

Pasak I. Abuolinio, jo agentūra dabar tikrina visų Latvijoje retransliuojamų užsienio televizijos kanalų naudos gavėjus, todėl gali būti įvesta daugiau suvaržymų.

„Tet“ yra didžiausia balso, duomenų ir televizijos paslaugų tiekėja Latvijoje. Bendrovė priklauso švedų telekomunikacijų bendrovei „Telia“ ir Latvijos vyriausybei.

Ji yra vienintelė antžeminio skaitmeninio televizijos perdavimo operatorė Latvijoje, taip pat teikia kabelinės televizijos paslaugas ir užsakomąsias su televizija susijusias paslaugas.

Bendrovės metinė apyvarta viršija 200 mln. eurų.

„Kantar TNS“ duomenimis, PBK buvo trečias žiūrimiausias televizijos kanalas Latvijoje 2020 metais, o „NTV Mir“ ir „Ren TV“ užėmė penktą ir šeštą vietas.

Visi šie trys kanalai sudaro maždaug 15 proc. televizijos rinkos Latvijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)