Irano remiamas „Hezbollah“ nurodė „numušęs droną, priklausantį priešui Izraeliui, įskridusį į Libano oro erdvę ties Blida“ šalies pietuose.

Izraelio gynybos pajėgos (IDF) savo ruožtu nurodė, kad „per IDF operatyvinius veiksmus palei Mėlynąją liniją vienas IDF dronas nukrito Libano teritorijoje“.

„Informacijos atskleidimo pavojaus nėra“, – pridūrė kariškiai.

Prieš 10 dienų Izraelio kariuomenė paskelbė numušusi bepilotę skraidyklę, esą įsibrovusią į šalies oro erdvę iš Libano.

Pernai rugpjūtį „Hezbollah“ taip pat pranešė numušęs ir perėmęs į savo rankas izraeliečių droną, įskridusį į Libano oro erdvę. Izraelis tąsyk irgi sakė, kad aparatas „nukrito“.

Izraelis ir Libanas formaliai tebekariauja. Ties abiejų valstybių riba patruliavimą vykdo Jungtinių Tautų misija UNIFIL.

1978 metais įkurtos UNIFIL pajėgos buvo sustiprintos po 2006 metais kilusio mėnesio trukmės karo tarp Izraelio ir „Hezbollah“.

„Hezbollah“ 2019 metų rugsėjį pažadėjo numušinėti Izraelio dronus, skraidančius virš Libano, mėnesiu anksčiau įvykus incidentui, kai sprogmenų prikrauti nepilotuojami orlaiviai buvo nukreipti į „Hezbollah“ tvirtovę piečiau Beiruto.

Ši grupė yra vienintelė, nenusiginklavusi po 1975–1990 metais Libaną krėtusio pilietinio karo. Glaudžius ryšius su Izraelio pagrindiniu priešininku Teheranu palaikantis „Hezbollah“ daro didelę įtaką Libano politikai ir turi vietų parlamente.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)