Kaip informavo Luhansko liaudies respublika (LLR) pasiskelbusio separatistų darinio vadovo patarėjas Rodionas Mirošnikas, pirmadienį čia pradedama vakcinacija šiuo preparatu.

„LLR ir DLR (kitame separatistiniame darinyje – „Donecko liaudies respublikoje“) pradedamas skiepijimas rusiška vakcina „Sputnik V“. Pirmosios rusiškos vakcinos nuo koronaviruso siuntos jau pristatytos į Donecką bei Luhanską, ir nuo šiandien pradedama tam tikrų gyventojų grupių vakcinacija“, – sakė R. Mirošnikas naujienų agentūrai „Interfax“.

Anot jo, tai „pirmosios [vakcinos nuo koronaviruso] siuntos, pasiekusios Donbasą“.

„Toliau vakcinos pristatymas bus vykdomas reguliariai“, – pridūrė R. Mirošnikas.

Pasak jo, pirmiausia bus skiepijami sveikatos apsaugos darbuotojai ir asmenys, kurie vykdydami savo darbo funkcijas turi kontaktų su dideliu skaičiumi žmonių.

„Vėliau šios kategorijos bus išplėstos. Skiepai bus nemokami, vakcinacija vyks savanoriškai“, – sakė R. Mirošnikas.

LLR sveikatos apsaugos ministrė Natalija Paščenko informavo, kad vasarį regioną turėtų pasiekti dar viena „Sputnik V“ siunta.

Ji nurodė, kad pirmiausiai bus skiepijami asmenys, kuriems gresia didžiausia rizika užsikrėsti. N. Paščenko patikslino, kad šiai grupei priskiriami sveikatos apsaugos, švietimo ir jėgos struktūrų darbuotojai.

Ukrainos sveikatos apsaugos ministras Maksymas Stepanovas praėjusią savaitę pranešė, kad rusiška vakcina nebus registruojama šalyje.

Rusija rugpjūtį – keliais mėnesiais anksčiau nei varžovės Vakaruose – užregistravo pirmąją pasaulyje vakciną nuo koronaviruso „Sputnik V“, pavadintą pagal Sovietų Sąjungos paleistą pirmąjį dirbtinį Žemės palydovą.

Tačiau šalis tokį žingsnį atliko dar nepradėjusi plataus masto klinikinių tyrimų. Dėl šios priežasties Vakarų ir kai kurie Rusijos ekspertai reiškė susirūpinimą dėl per didelės skubos kuriant šį preparatą, o kritikai jį apibūdino kaip priemonę Rusijos geopolitinei įtakai padidinti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)