Tačiau sveikatos apsaugos ministras Adamas Niedzielskis sakė, kad dauguma mokyklų liks uždarytos bent iki kovo.

„Kelios šalys, per Kalėdas priėmusios ne tokius konservatyvius kaip mūsų sprendimus, patiria labai blogas pasekmes“, – sakė jis radijui RMF.

Barai, restoranai, viešbučiai, naktiniai klubai ir sporto klubai taip pat liks uždaryti bent iki vasario 14-osios.

„Tai, ką buvo galima sušvelninti dabartinėje situacijoje, yra švelninama. Pakentėkime dar truputį, kad išvengtume trečiosios bangos“, – praėjusią savaitę sakė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Wojciechas Andrusiewiczius.

Per parą užregistruojamų užsikrėtimo koronavirusu ir mirties nuo COVID-19 atvejų skaičiai Lenkijoje pastarosiomis dienomis mažėjo. Pirmadienį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad pastarąją parą šalyje nustatyti 2 503 nauji užsikrėtimo atvejai ir 42 mirties atvejai.

Kai kurie restoranai ir naktiniai klubai nepaisydami draudimo vėl atsidarė, bet jiems gresia didelės baudos ir policijos reidai.

Savaitgalį 150 pareigūnų buvo pasiųsta uždaryti vieno naktinio klubo Rybnike Pietų Lenkijoje. Policija panaudojo kurtinamąsias granatas ir ašarines dujas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)