Užsakytosios dozės, planuojama, bus pristatytos kitais metais,

Londonas rugsėjo mėnesį pranešė susitaręs su „Valneva“ dėl 190 mln. vakcinos dozių įsigijimo pagal sandorį, kurio vertė siekia 1,4 mlrd. eurų.

Pasak „Valneva“, inaktyvuotų virusų pagrindu kuriamos vakcinos klinikiniai tyrimai turėtų būti baigti per tris mėnesius.

Vakcina turės būti laikoma standartinėje 2–8 laipsnių pagal Celsijų šaldytuvų temperatūroje, o tai reiškia, kad ją bus lengviau išsiųsti ir laikyti nei jau patvirtintas „Pfizer“ ir „Moderna“ vakcinas.

Atskirame pareiškime Didžiosios Britanijos vyriausybė teigė, kad įsigijus papildomas „Valneva“ vakcinos dozes, per ateinančius dvejus metus bendras šalies įsigytų vakcinų dozių skaičius gali padidėti iki 407 mln. dozių.

JK vakcinų darbo grupės vadovas Clive'as Dixas teigė, kad vyriausybė nori užsitikrinti pakankamą dozių skaičių, kad „ateityje būtų galima paskiepyti bet kurį JK gyventoją“.

Didžioji Britanija investavo į septynių vakcinų nuo COVID-19 kūrimą, pridūrė pareigūnas.

„Valneva“ taip pat derasi su Europos Sąjunga dėl iki 60 mln. dozių tiekimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)