D. Trumpo teismas Senate turi prasidėti vasario 9 dieną, bet šeštadienį pasitraukė keli jo pradinės teisininkų komandos nariai.

Naujai paskirti pagrindiniai advokatai, Davidas Schoenas ir Bruce'as L. Castoras jaunesnysis, yra „itin gerbiami teisininkai“, turintys patirties baudžiamosios teisės ir gynybos srityse, sakoma D. Trumpo pranešime.

D. Schoenas anksčiau atstovavo D. Trumpo sąjungininkui Rogeriui Stone'ui ir sakė, kad 2019-aisiais tarėsi dėl prisijungimo prie Jeffrey Epsteino teisininkų komandos, bet paskui nepilnamečių merginų pardavinėjimu seksui įtartas JAV finansininkas kalėjime nusižudė.

B. L. Castoras anksčiau dirbo rajono prokuroru Montgomerio apygardoje Pensilvanijoje, kur atsisakė tęsti JAV komiko Billo Cosby bylą, kurioje šis buvo kaltinamas lytine prievarta.

Byla vėl pajudėjo pradėjus dirbti kitam prokurorui ir 2018 metais B. Cosby buvo nuteistas dėl Andreos Constand apsvaiginimo vaistais ir bandymo išžaginti.

D. Schoenas jau yra dirbęs su eksprezidento gynybos komanda; jis ir B. L. Castoras „sutinka, kad ši apkalta yra nekonstitucinė“, sakoma D. Trumpo pareiškime.

D. Trumpo teismas Senate dėl įtariamo „maišto kurstymo“, susijęs su kruvinu jo šalininkų įsiveržimu į JAV Kapitolijų, atskleidė nesutarimus tarp Respublikonų partijoje dominuojančių eksprezidento šalininkų ir jos nuosaikiojo sparno.

„Teismas Senate... paragins visus respublikonus aiškiau užimti poziciją“, – televizijos ABC laidai „This Week“ sakė Arkanzaso gubernatorius Asa Hutchinsonas.

Vis labiau atrodo, kad D. Trumpas dėl partijos paramos išvengs nuteisimo Senate, kur visi, išskyrus penkis, respublikonai jau parėmė bandymą nutraukti bylą konstituciniu pagrindu.

Tačiau apkaltos teismas vis tiek neabejotinai privers brėžti kovos linijas dėl to, kas kontroliuoja partiją po D. Trumpo pralaimėjimo rinkimuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)