Dar šeši civiliai per išpuolį buvo sužeisti, naujienų agentūrai AFP sakė nacionalinio saugumo aukšto rango pareigūnas Mohamedas Dahiras. Patvirtinta, kad žuvo du civiliai ir apsaugininkas, „bet žuvusiųjų gali būti daugiau“, pridūrė jis.

Ataka prasidėjo sekmadienį po pietų, prie įėjimo į viešbutį „Afrik“ sprogus automobilyje padėtai bombai. Viešbutis yra Somalio sostinės centre, netoli oro uosto. Užpuolikai įsiveržė į viešbutį ir susišaudė su apsaugininkais.

„Al Shabaab“ trumpu pareiškimu prisiėmė atsakomybę už išpuolį ir nurodė: „Mudžahidai per tebesitęsiančią operaciją įsiveržė į viešbutį „Afrik“, kur apsistoję atskalūnų komandos nariai.“

Šiame viešbutyje dažnai lankosi Somalio pareigūnai, saugumo pajėgų nariai ir bendruomenių lyderiai.

„Manome, kad trys teroristai yra įstrigę viename kambaryje pagrindinio pastato apačioje“, – sakė M. Dahiras.

Policijos atstovas Sadikas Dudishe sakė, kad policininkai atakos pradžioje „iškart įėjo į pastatą“ ir išgelbėjo „daugumą“ ten buvusių žmonių, bet pridūrė: „Operacija dar tęsiasi.“

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)