Nuo vakcinacijos kampanijos gruodį pradžios Izraelis pirmąja vakcinos nuo Covid-19 doze jau paskiepijo 3 mln. šalies gyventojų iš 9 mln. Izraelio vakcinacijos kampanija laikoma greičiausia pasaulyje. Tačiau palestiniečių teritorijose Gazos Ruože ir Vakarų Krante žmonių skiepijimas dar neprasidėjo.

JT pasiuntinys Artimuosiuose Rytuose Toras Wenneslandas, remdamasis „Izraelio įsipareigojimais pagal tarptautinę teisę“, praėjusią savaitę paragino Izraelį palengvinti palestiniečių vakcinaciją.

Žmogaus teisių organizacijos „Human Rights Watch“ ir „Amnesty International“ taip pat pareiškė, kad Izraelis, vadovaujantis tarptautine teise, privalo skirti palestiniečiams vakcinos.

Palestiniečių savivalda informavo, kad pasirašė keturias sutartis dėl vakcinos pirkimo, įskaitant rusiškos „Sputnik V“. Šio kiekio pakaktų paskiepyti 70 proc. Vakarų Kranto ir Gazos Ruožo gyventojų. Pirmųjų siuntų tikimasi ateinančiomis dienomis.

Nuo pandemijos pradžios Izraelis registravo apie 641 000 Covid-19 infekciją ir per 4 700 mirčių. Palestiniečių sveikatos tarnybos pranešė apie 157 000 užkrato atvejus ir daugiau kaip 1 800 mirčių Gazos Ruože ir Vakarų Krante.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)