Tai kelia nuostabą, nes neproporcingai daug juodaodžių dirba medicinos srityje – o būtent šios profesinės grupės žmonės yra skiepijami pirmiausiai.

AP tyrimas remiasi vakcinacijos duomenimis iš tų valstijų, kurios veda atitinkamą statistiką pagal rasę. Tarp jų, pavyzdžiui, yra Šiaurės Karolina. Čia 22 proc. gyventojų yra juodaodžiai ir 26 proc. jų dirba medicinos ir slaugos srityje. Tačiau, anot duomenų, tik 11 proc. iš Šiaurės Karolinoje iki šiol paskiepytų žmonių yra juodaodžiai.

Ši statistika kelia nerimą ir todėl, kad JAV nuo Covid-19 miršta ar sunkiai serga neproporcingai daug juodaodžių. JAV ligų kontrolės ir prevencijos centro (CDC) duomenimis, mirtingumas tarp juodaodžių, lotynų amerikiečių ir čiabuvių šalyje yra tris kartus didesnis nei tarp baltaodžių.

Anot AP cituojamų ekspertų, priežastys, kodėl paskiepytų juodaodžių yra mažiau, yra įvairios. Be kita ko, tarp juodaodžių amerikiečių dėl ilgos diskriminacijos istorijos vyrauja didesnis nepasitikėjimas medicinos institucijomis. Vaidmenį vaidina ir tai, jog mažiau juodaodžių JAV turi prieigą prie interneto, kad galėtų užsiregistruoti vakcinacijai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)