Kitas, sausio 31 d. (AFP-BNS). Lėktuvas, kuriuo skrido oficialų vizitą Jungtinėse Valstijose užbaigęs Ekvadoro prezidentas Leninas Moreno, šeštadienį buvo priverstas avariniu būdu leistis Vašingtone, pranešė Ekvadoro ryšių ministerija.

L. Moreno ir su juo keliavę keli jo vyriausybės nariai nenukentėjo ir „jaučiasi gerai“, nurodoma pranešime.

„Prezidento lėktuvas praėjus kelioms minutėms po pakilimo iš Vašingtono patyrė mechaninį gedimą ir buvo priverstas leistis avariniu būdu“, – pranešė ministerija.

„L. Moreno ir visi lėktuve buvę žmonės jaučiasi gerai ir artimiausiomis valandomis sugrįš į Ekvadorą“, – rašoma pranešime.

Išsamesnės informacijos apie mechaninio gedimo pobūdį ar tūpimo aplinkybes pranešime nepateikta.

Ekvadoro lyderis, kurio ketverių metų kadencija baigiasi gegužės 24 dieną, šeštadienį baigė oficialų vizitą į Jungtines Valstijas, kurio metu jis, be kita ko, susitiko su prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) naujosios administracijos pareigūnais.

Jis taip pat susitiko su Kristalina Georgieva, vadovaujančia Tarptautiniam valiutos fondui (TVF), kuris šiai Lotynų Amerikos šaliai rugsėjį suteikė 6,5 mlrd. JAV dolerių paskolą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)