Vyriausybė pirmadienį oficialiai pateiks paraišką dėl prisijungimo prie „Visapusės ir pažangios Ramiojo vandenyno partnerystės“ (angl. Comprehensive and Progressive Agreement for Trans-Pacific Partnership (CPTPP), paskelbė tarptautinės prekybos ministrė Liz Truss.

Šiai laisvosios prekybos zonai iki šiol priklauso 11 šalių. Ji, be kita ko, apima Australijos, Kanados, Čilės, Meksikos ir Japonijos rinkas. CPTPP susitarimas buvo atsakas į JAV pasitraukimą iš Ramiojo vandenyno laisvosios prekybos sutarties (TPP), kai šaliai vadovavo Donaldas Trumpas.

Prašymą dėl prisijungimo prie CPTPP Jungtinė Karalystė pateiks praėjus metams po išstojimo iš ES ir praėjus mėnesiui po šalies pasitraukimo iš ES vidaus rinkos.

„Praėjus metams po pasitraukimo iš ES mes siekiame naujų partnerysčių, kurios turės milžinišką ekonominę naudą britams“, - sakė ministras pirmininkas Borisas Johnsonas.

JK spalį su Japonija pasirašė pirmąjį didesnį laisvosios prekybos susitarimą po „Brexito“. Gruodį susitarimai pasirašyti su Singapūru ir Vietnamu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)